login about faq

Imam nekoliko pitanja u vezi stručne prakse jer nisam bio na prezentaciji. Do kada je rok za prijavu za stručnu praksu? Može li se stručna praksa obavljati nakon što diplomiram u 7. mjesecu? Kako tražim praksu (sam ili već postoje ponuđene firme)? Koji su sve uvjeti za dobivanje stručne prakse i koliko traje praksa?

asked Feb 17 '11 at 20:05

Kelo's gravatar image

Kelo
111


Za Erasmus stručne prakse bit će raspisan poseban natječaj, u svibnju ili lipnju (pratite stranice: http://www.fer.hr/razmjena/obavijesti). Na stranicama Agencije za mobilnost i programe EU postoji popis institucija koje nude stručnu praksu: http://www.mobilnost.hr/index.php?id=306. Možete si i sami naći instituciju u koju ćete ići na praksu. Tu postoje ograničenja - praksa se ne može obavljati u institucijama Europske unije i ostalim EU tijelima, uključujući specijalizirane agencije (detaljan popis ustanova nalazi se na mrežnoj stranici: ec.europa.eu/institutions/indeks_en.htm). Više informacija o Erasmus studentskoj praksi možete naći na stranicama Sveučilišta: http://international.unizg.hr/medjunarodna_suradnja/bilateralna_razmjena/mobilnost_studenata/pro. Postoje i druge organizacije koje nude stručnu praksu, kao npr. IAESTE (http://www.iaeste.hr/)

answered Feb 18 '11 at 11:44

mirta's gravatar image

mirta ♦♦
9114

Na jučerašnjoj prezentaciji govorili smo o natječaju za studijski boravak. Natječaj je otvoren i za kombinaciju studijskog boravka i stručne prakse. Ta kombinacija se mora odvijati na istoj ustanovi i u kontinuitetu. Najbolje je da pričekate natječaj za studentsku praksu koji će biti objavljen kroz mjesec- dva. Sve informacije su na sljedećem linku: http://www.fer.hr/razmjena/llperasmus/mobilnost_studenata

answered Feb 18 '11 at 12:18

jasna's gravatar image

jasna ♦♦
761

Današnje prezentacije su bile o Erasmus razmjeni studenata, nismo govorili o stručnim praksama. Osobno ne znam puno o tome jer se nisam za to temeljitije interesirao, ali mogu ti dati kontakt jedne cure za koju znam da ide na jednu takvu stručnu praksu. Zove se Viktorija i probaj pitati na mail viktorija.dudjak@fer.hr. Ovaj odgovor onda možemo zamijeniti njenim kada ti odgovori, samo proslijedi ovdje. Ili pozovi nju da ti ovdje odgovori :).

answered Feb 17 '11 at 21:34

Hrvoje's gravatar image

Hrvoje ♦
1213

edited Feb 17 '11 at 21:35

Ne trebate se prijaviti na natječaj za studijske boravke. Nakon što završi ovaj natječaj ponovo će biti otvoren natječaj za prakse. Ako želite ići na praksu sljedeće godine, trebate se prijaviti na taj se natječaj za stručne prakse. Potrebna vam je suglasnost mentora i prihvatno pismo tvrtke.
Kad vam bude dodijeljena stipendija potpisat ćete Training Agreement (tvrtka - student - fakultet) i pisati mjesečna izvješća o napretku. Na kraju dobijete Transcript of Work. Donesete diplomski rad i rezultate rada. I ako je mentor zadovoljan, branite diplomski rad na FER-u.

answered Feb 08 '12 at 19:53

mirta's gravatar image

mirta ♦♦
9114

edited Feb 08 '12 at 20:07

Jeli potrebno se prijavljivati na ERASMUS do 15.02.2012. za strucnu praksu koju mislim imati u ljetnom semestru 2013.godine(za godinu dana) ili da se za to prijavljujem sljedece godine?

Praksu mislim imati, tj odradu diplomskog rada, u Njemačkoj u jednoj tvrtki s kojima bi se dogovorio. Jeli to moguce i sto bih ja trebao napraviti. Može li se diplomski rad radit putem ovog načina ili postoje ograničenja?

Lijep pozdrav

answered Feb 08 '12 at 19:32

Frano's gravatar image

Frano
11

(Feb 14 '12 at 16:06) jan ♦♦

Poštovani,

odnosi li se ova obavijest o stručnoj praksi ili je to neki (meni nepoznati) produžetak ERASMUS-a (razmjena studenata na sveučilištima)? Stranica sa obavijesti je ova: http://international.unizg.hr/medjunarodna_suradnja?@=5ugi#news_10722

Ako se ovdje radi o stručnoj praksi za poduzeća u inozemstvu, vidim da se praksa odrađuje do 30.09.2012., hoće li biti stručna praksa za sljedeću godinu (2013.) kao što sam napisao u pitanju iznad ovoga koja bi se odrađivala u periodu ljetnog semestra 2013.

lijep pozdrav, Frano

answered Feb 29 '12 at 14:42

Frano's gravatar image

Frano
11

(Mar 01 '12 at 13:25) jan ♦♦
Your answer
toggle preview
Erasmus captcha
Dolje je niz jednoznamenkastih brojeva, prepisite ga. Pri tome sve parne
brojeve povecajte za 1 a neparne smanjite za 1 npr. 12346 - 03257

Odgovor


Follow this question

By Email:

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

By RSS:

Answers

Answers and Comments

Markdown Basics

  • *italic* or __italic__
  • **bold** or __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "title")
  • image?![alt text](/path/img.jpg "title")
  • numbered list: 1. Foo 2. Bar
  • to add a line break simply add two spaces to where you would like the new line to be.
  • basic HTML tags are also supported

Tags:

×2

Asked: Feb 17 '11 at 20:05

Seen: 3,143 times

Last updated: Mar 01 '12 at 13:25

Powered by TakeLab, 2011.
TakeLab retains the right to use the content for research purposes.